0118 506021

Ouderbetrokkenheid

Wij streven er naar dat alle ouders zich, thuis én op school, betrokken voelen bij het leerproces van hun kind. Onderwijs maak je samen en betrokkenheid van ouders levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling en het leersucces van kinderen. Wij stellen ons daarom ten doel om de samenwerking tussen school en ouders zodanig vorm te geven dat de school en de ouders ook gezamenlijk verantwoordelijk kunnen zijn, en dat zij elkaars professionele- en ervaringsdeskundigheid erkennen.

We willen de betrokkenheid versterken door regelmatig een beroep op ouders te doen bij allerlei schoolse activiteiten, vieringen en/ -of klusjes. Op De Magdalon maken we daarbij gebruik van een ouderhulplijst. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar vragen we ouders om aan te geven waarmee zij ons dat jaar kunnen helpen om er samen een succesvol jaar van te maken voor alle kinderen!

Op De Magdalon maken we gebruik van Parro, een app voor ouders. De leerkrachten kunnen hierop veilig berichtjes en foto’s plaatsen. Ouders zijn dan op de hoogte van wat er in de klassen gebeurt. Via deze app kunnen ouders zich aanmelden om te helpen bij activiteiten wanneer hiervoor een oproep wordt geplaatst. Ook het inschrijven voor het 10-minutenspreekuur met de leerkracht van hun kind gebeurt via Parro.